aviz

A V I Z

      Conform dispoziției Viceprimarului municipiului Chișinău nr. 352-d din 10.04.2017 cu privire la organizarea consultărilor publice asupra proiectului ,,Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului cu nr. cadastral 0100506552 din str. N. Costin, 48”  în vederea substituirii codului de reglementare urbanistică ,,S” (zonă specială) cu codul ,,C3” (zonă comercială cu restricţii care cuprinde clădiri de birouri, marile magazine şi funcţiunile conexe acestora), informăm locuitorii or. Chişinău, că la 25.04.2017, ora 1000, în incinta Preturii sectorului Buiucani (sala de festivităţi) vor avea loc dezbateri publice asupra proiectului nominalizat.

Pretura sectorului Buiucani,

str. M. Viteazul, 2

 

A V I Z

Pretorul sectorului Buiucani, domnul Valeriu NEMERENCO, vă invită mîine, data de 08.04.2017, la deschiderea grandioasă a primului Centru Comercial din sectorul BUIUCANI „ Alfa City Shopping Mall” ora 13:00, str. Alba Iulia nr. 75. 

Deschiderea va fi inaugurată cu un concert excepțional unde vor evolua mai mulți artiști autohtoni și multe surprize placute.

 

 

AVIZ

      Conform dispoziției Viceprimarului municipiului Chișinău nr. 124-d din 16.02.2017 cu privire la organizarea consultațiilor publice asupra proiectului Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului cu nr. cadastral 0100522517 din str. Drumul Taberei, 36 și substituirea codului de reglementare urbanistică ,,Re” (zonă de revitalizare) cu codul ,,R6” (zonă rezidențială cu densitate medie), informăm locuitorii or. Chişinău, că la 07.03.2017, ora 1000, în incinta Preturii sectorului Buiucani (sala de festivităţi) vor avea loc dezbateri publice asupra proiectului nominalizat.

Pretura sectorului Buiucani,

 

str. M. Viteazul, 2

 

 

 

 

ION CREANGĂ – 180 ani de la naștere

 

INVITAȚIE

 

Dragi locuitori ai străzii „Ion Creangă”!

Felicitări cu sosirea primăverii și sărbătoarea Mărțișorului, simbolul reînvierii naturii.

La 1 martie 1837 s-a născut marele scriitor Ion Creangă, în cinstea căruia a fost redenumită strada pe care locuiți Dumneavoastră. Tot în sectorul Buiucani se află și strada Humulești, numită ca omagiu pentru baștina scriitorului.

Strada Ion Creangă (numită iniţial str. Sculeni, până în 1970, apoi Cernâșevski, până în 1990), are o lungime de aproximativ 3,5 km, (se află în zona industrială din Valea Bâcului). Strada se intersectează cu principalele artere: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, piața Dimitrie Cantemir, Calea Ieșilor și Alba Iulia.

Pe această stradă sunt amplasate  multiple instituții publice, inclusiv Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” cu 6 facultăți, Institutul Național de Economie, Finanțe și Statistică, ansamblul „Codreanca” – multiplă campioană și premiantă la competițiile internaționale și naționale de dans sportiv, parcul „Dendrariu” cu o suprafață de 83 ha și cu o colecție unicală, Direcția Educație, Tineret și Sport, liceul „Dante Alighieri”, 3 grădinițe de copii, școala sportivă „Speranța”, Centrul medicilor de familie, nr. 4, biblioteca „Târgoviște”, aproximativ 300 de agenți economici, inclusiv 2 piețe comerciale și mai multe centre comerciale.

În sectorul Buiucani se află  Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” cu un depozit de 246 000 de documente.

Pe strada „Ion Creangă” locuiesc cca 5100  persoane. În timpuri mai vechi reprezenta un drum care lega suburbiile Buiucanii Vechi, Buiucanii Noi și Sculeni. Și-a căpătat aspectul contemporan începând cu anii 50–60 ai secolului XX, când aici se construiesc primele blocuri cu 4–5 etaje. După 1970 apar și edificii cu 9 și 16 etaje. În prezent pe stradă sunt amplasate 56 blocuri locative și 12 case private.  În ultimul an au fost date în exploatare 3 blocuri locative cu suprafața totală de 13 776 m.p. cu 200 de apartamente. Actualmente în proces de construcție pe această stradă se află 2 complexe locative cu spații social-culturale și parcări subterane cu suprafața totală de 45 800 m.p. cu 843   apartamente. În anul curent începe reparația capitală a străzii. În bugetul municipal sunt prevăzute 5 milioane lei pentru lucrări. Strada este  în continuă modernizare.

Pretura sectorului Buiucani revine la vechea tradiție ca împreună să organizăm manifestări dedicate omagierii personalităților numele cărora poartă străzile din Buiucani. Astfel la a 180-a aniversare din ziua nașterii, la 1 martie 2017, Pretura sectorului Buiucani organizează sărbătoarea străzii ION CREANGĂ. Sunt preconizate manifestări culturale care se vor desfășura pe parcursul zilei. Pentru a crea o atmosferă de sărbătoare și o stradă demnă de numele marelui scriitor, stimați locatari vă invităm să contribuiți și Dumneavoastră la amenajarea și salubrizarea străzii. Lucrările vor începe la ora 900, pe data de 1 martie.

Ulterior, la orele 1200 vă invităm să participați la manifestarea cultural-artistică care se va desfășura în Parcul „Dendrariu”.

 

Cu stimă și respect,

        

Pretorul sectorului Buiucani,     

 

            doctor în drept                                                                                                  Valeriu NEMERENCO                                                                                                                       

 

AVIZ

      Conform dispoziției Viceprimarului municipiului Chișinău nr. 11-d din 04.01.2017 cu privire la organizarea consultațiilor publice asupra proiectului „Planul Urbanistic Zonal pentru valorificarea terenurilor cu nr. cadastrale 0100507140 și 100507454 din str. Drumul Crucii, 8 și 10, informăm locuitorii or. Chişinău, că la  24.01.2017, ora 1000, în incinta Preturii sectorului Buiucani (sala de festivităţi) vor avea loc dezbateri asupra proiectului nominalizat.

Pretura sectorului Buiucani,

 

str. M. Viteazul, 2

 

 

A V I Z

 

Vineri 25.11.2016, ora 1000,

în incinta Preturii sectorului Buiucani, sala de festivități,

va avea loc deschiderea oficială a

Centrului Informativ Consultativ,

proiect comun al

Preturii sectorului Buiucani și compania „StarNet”.

 

                                                                                                                

Дополнительная информация