Inaugurarea Parcului

Pretura sectorului BuiucaniInaugurarea Parcului "Alunelul" din sectorul Buiucani La sfârșitul săptămânii trecute, a fost inaugurat, după reconstrucție capitală, Parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani. La eveniment a participat Primarul General...

Inaugurarea Parcului

Pretura sectorului Buiucani

Inaugurarea Parcului "Alunelul" din sectorul Buiucani

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost inaugurat, după reconstrucție capitală, Parcul „Alunelul" din sectorul Buiucani.

La eveniment a participat Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, Pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc, Primarul Sectorului 6 al municipiului București, Ciprian Ciucu, E.S. Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, Secretarul de Stat pentru relația cu Republica Moldova din cadrul Guv...ernului României, Adrian Dupu, precum și locuitori ai orașului.

Edilul capitalei a ținut să remarce că realizarea acestui proiect este rezultatul unei munci de echipă, depuse de autoritățile municipale, Pretura sectorului Buiucani și cu susținerea colegilor de peste Prut - Primăria Sectorului 6 București.

„De acum încolo, locutorii sectorului se vor bucura de un spaţiu de agrement bine amenajat, verde şi frumos cu havuzuri moderne, cu o scenă amenajată în aer liber, cu spații de joacă și cu un stadion multifuncțional modern. Vom continua să amenajăm orașul, pentru ca chișinăuienii să se simtă confortabil și să se poată odihni chiar în preajma caselor lor", a declarat Ion Ceban.

Reabilitarea Parcului „Alunelul" a început în anul 2019 și a fost organizată în 2 etape. În perioada de referință au fost realizate următoarele lucrări: amenajarea aleilor pietonale și a spațiilor verzi, reconstrucția teatrului de vara, instalarea unui sistem automatizat de irigare, modernizarea sistemului de iluminat, amenajarea terenurilor de sport multifuncționale, instalarea fântânilor arteziene moderne și a mobilierului urban, reabilitarea teritoriului adiacent, cu amenajarea unei centuri prevăzute pentru persoanele care practică sportul și pentru cicliști, instalarea sistemului video și audio în parc.

Proiectul de amenajare a Grădinii Publice „Alunelul" din sectorul Buiucani a fost finanțat de Primăria Sectorului 6 al municipiului București, care a alocat 848 mii Euro. Totodată, Primăria Chișinău a alocat 6,2 milioane de lei, pentru amenajarea aleilor pietonale, amenajarea unui teren de joacă pentru copii și a unui teren de sport.

See MoreMay be an image of one or more people, people playing musical instruments, people standing and outdoorsMay be an image of one or more people, people standing and outdoorsMay be an image of one or more people, people standing and outdoorsMay be an image of one or more people, people playing musical instruments, people standing and indoor+3